Anasayfa / ML / Pazarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Pazarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İşadamlarının Pazarda Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Ticareti Etkileyen Kültürel Faktörler

Mali’de diğer bir çok Afrika ülkesinde olduğu gibi dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarıyla karşılaşılabilmektedir. Ülkenin özellikle kuzey kesimlerinde ve Moritanya, Cezayir ve Nijer sınırlarına yakın yerlerinde daha dikkatli olmak gerekmektedir. Başkent Bamako ve yakın yerler oldukça güvenlikli ve suç işleme oranı da oldukça düşüktür. Başkentten uzak yerlerde yabancılardan cüzdan ve çanta çalma olaylarıyla sık sık karşılaşılabilmektedir. Maliye seyehat edecek olanların trafik kazalarına, tıbbi ve sağlıkla ilgili risklere karşı dikkatli olmaları ve

başta sıtma ve sarı humma olmak üzere bulaşıcı hastalıklara karşı ilgili aşıları olmaları gerekmektedir. Ayrıca Mali’de açık suların da gerekmedikçe kullanılmaması önerilmektedir. 

VİZE 

Mali Devleti’ne seyahat edecek Türk vatandaşları, ülkeyi ziyaretleri öncesinde Mali vizesi almaları gerekmektedir. Mali Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti arasında yapılan vize muafiyeti anlaşmasınca; T.C. Diplomatik Pasaport sahipleri Mali’ye 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla yapacakları seyahatlerinde vize muafiyetinden faydalanmaktadırlar. Umumi, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri seyahatleri öncesinde Mali vizesi almalıdır.

 

Mali Ankara Büyükelçiliği 

Adres: Rafet Canıtez Caddesi Rasıh Kaplan Sokak No:4 Oran Sitesi - Çankaya/Ankara 

Telefon: +90 (312) 491 1193 

Faks: +90 (312) 491 1106
 

E mail: ambaduml.ank@gmail.com
 

Resmi Tatiller ve Çalışma Saatleri

Mali’de hafta içi Pazartesi-Cuma günlerinde sabahları 07:30-12:30, öğleden sonra ise 14:30-17-30 saatleri arasında çalışılmakta olup, Cumartesi ve Pazar günleri ise resmi tatil günleridir.

Tatiller:

1 Ocak Yılbaşı tatili
20 Ocak Silahlı Kuvvetler tatili
26 Mart Demokrasi günü
25 Nisan paskalya tatili
1 Mayıs işçi bayramı
25 Mayıs Afrika günü
22 Eylül Bağımsızlık günü
25 Aralık Christmas

Değişik tarihlere gelen bayram ve kandillerde de ülkede tatil uygulanmaktadır.
 

Kullanılan Lisan

Ülkede yerel dillerin dışında en geçerli dil Fransızcadır. İngilizce ise fazla konuşulmamaktadır.

Ulaşım

Başkent Bamako’da taksi ile ulaşım yaygın olarak kullanılmaktadır. Fakat ticari taksiler oldukça eski ve bakımsızdır. Taksiler kazalara karşı da güvenliksizdirler. Diğer bazı büyük şehirlerde de ticari taksiler kullanılmakta ancak yetersiz kalmaktadır. Oldukça ilkel koşullarda yapılan toplu taşıma ise yabancılara pek önerilmemektedir. Şehirler arasında otobüs seferleri bulunmakta fakat düşük kalitede hizmet vermektedirler. Ülkeye gelen yabancılar çoğunlukla araba kiralama yoluna gitmektedirler. Başkent Bamako ile Senegal arasında demiryolu taşımacılığı faal ise de çok ilkel ve zaman alıcıdır.

Haberleşme

Başkent Bamako ve diğer büyük şehirlerde uluslararası telefon ve faks hizmetleri ile internet hizmetleri bulunmaktadır. Başkent Bamako’da 13 adet internet hizmeti sağlayıcısı bulunmaktadır. Fakat internet hızı nispeten düşüktür. Uluslararası hizmet veren başta DHL olmak üzere bazı kargo şirketleri faaliyet göstermektedir.

Sitemizde ve uygulamamızda çerezler kullanılmaktadır. Buradan İnceleyebilirsiniz..