Anasayfa / AE / Pazarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Pazarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

BAE’nin önde gelen şirketlerin (holdinglerin) başkanları yada üst düzey yöneticileriyle kişisel ilişki kurulmasına önem verilmesi, ithalatçının, gerektiğinde Türkiye'ye (tesislere) davet edilmesi BAE ziyareti kadar önemlidir.
 
BAE’ye, bölge ülkelerinden gelecek talepleri yakalamak için girilmesi daha uygun görülmektedir. Bu çerçevede, uzun vadeli bir iş planı için ülkede ofis/şube açılması faydalı olacaktır.
 
İhracat öncesinde taraflar biraraya gelerek; ürünün spesifikasyonu, yüklemede/teslimatta kalite kontrolü yapacak uluslararası denetim firması, teslim ve ödeme şekli, ihtilafa düşülmesi durumunda yetkili kılınacak mahkemelerin (Dubai ve Türk şirket merkezinin bulunduğu şehir) tespitinde fayda vardır. Sevkiyat öncesi “Proforma Fatura” düzenlenmesi ve (standart ve fiyat açısından) son bir kez daha ithalatçı firma teyidinin alınması yararlı olacaktır.
 
Ödemelerde bankacılık sisteminin (peşin yada teyitli dönülmez akreditif) kullanılması ve sektörde önde gelen (Türkiye ile iş yapan) bankalar tercih edilmelidir.
 
İş kurulumu öncesinde (bilhassa ticari acentelik/distribütörlük verilmesi hususunda) BAE’de bir avukatlık firması/hukuk bürosu ile temasa geçilmesi tercih edilmektedir. Bu konuda, Abu Dhabi veya Dubai’deki Ticaret Müşavirliklerimiz ile de istişare için temasa geçilebilir.
 
İşdünyasında, yönetici statüsünde çalışanların çoğu yabancı uyruklu olduğundan, görüşme ve yazışmalarda İngilizce yaygın olarak kullanılmaktadır. Dolayısıyla, kartvizitin bir tarafı Arapça diğer tarafı İngilizce olmalıdır. Ayrıca, firma broşür ve diğer promosyon malzemelerinin de hem Arapça hem de İngilizce olması etkili tanıtım açısından faydalıdır.
 
Özellikle Dubai’deki uluslararası sektörel ticaret ve sanayi fuarlarına, düzenli olarak her yıl katılım sağlanması, firmanın pazarda ortaya koyacağı istikrar ve pazara gösterdiği önem/ciddiyet açısından önemlidir. (http://www.dwtc.com/) Bu çerçevede; ülkemizce milli veya bireysel katılımı devlet yardımları kapsamında desteklenen BAE Uluslararası Ticaret Fuarlarının listesi Ticaret Bakanlığının web sayfasında (https://www.ticaret.gov.tr/portal/url/bsc) yer almaktadır.
 
BAE’de günlük haberler için takip edilebilecek başlıca gazeteler; Gulf News (https://gulfnews.com/) ve Khaleej Times’dır (https://www.khaleejtimes.com/).
 
BAE’de Abu Dhabi ve Dubai’de olmak üzere iki Ticaret Müşavirliğimiz bulunmaktadır. Dubai Ticaret Ataşeliğimizin (dubai@ticaret.gov.tr) sorumlu olduğu görev bölgeleri Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Alquwain, Fujairah ve Ras Al Khaimah şehirlerdir. Abu Dhabi Ticaret Müşavirliğimizin (abudhabi@ticaret.gov.tr) görev alanı sadece Abu Dhabi’dir.
 
Diplomatik Temsilcilikler & Ticaret Müşavirlikleri:

T.C. Abu Dhabi Büyükelçiliği
Ticaret Müşavirliği
Tel: +971 2 443 32 61
Faks: +971 2 443 00 71
E-posta: abudhabi@ticaret.gov.tr

 
T.C. Dubai Başkonsolosluğu
Ticaret Ataşeliği
Tel: +971 4 332 79 33
Faks: +971 4 332 53 43
E-posta: dubai@ticaret.gov.tr

 
 
BAE Ankara Büyükelçiliği
Tel: 0 312 491 21 51 - 490 14 14 - 490 14 68
Faks: 0 312 491 23 33
Eposta: ankara@mofa.gov.ae
Web: http://www.uae-embassy.ae/Embassies/tr
 

  
BAE Meslek Kuruluşları:
Abu Dhabi Ticaret Odası: http://www.abudhabichamber.ae
Dubai Ticaret Odası: www.dubaichamber.com
Sharjah Ticaret Odası: http://www.sharjah.gov.ae/   
BAE Müteahhitler Birliği: http://www.uaecontractors.org/ 
 

Firma Rehberleri:
Jebel Ali S.B. (jafza) Firma Rehberi: http://www.jd.ae/
Firma Rehberi-Lunad: http://www.yellowpages-uae.com/
Firma Rehberi-Yellow Page-: www.yellowpages.ae
Firma Rehberi-Kompass: http://ae.kompass.com/en
ITC Firma Rehberi: http://www.trademap.org/Index.aspx -(companies)   

Sitemizde ve uygulamamızda çerezler kullanılmaktadır. Buradan İnceleyebilirsiniz..